Een professionele bedrijfsfilm laten maken voor goede marketing

Een professionele bedrijfsfilm laten maken voor goede marketing

Een bedrijfsfilm laten maken is een uitstekende manier om je bedrijf te promoten. Tegenwoordig heeft vrijwel ieder bedrijf een eigen website. Daar kun je natuurlijk mooie teksten en foto’s op plaatsen. Maar een bedrijfsfilm spreekt vaak een brede doelgroep aan. Je kunt in een paar minuten een uitstekend beeld geven van wat je bedrijf doet en wat je de klanten te bieden hebt. Zo’n film kun je zelf maken als je daarvoor de middelen en kennis hebt. Maar uitbesteden is eveneens een optie.

Wat laat ik zien in mijn bedrijfsfilm?

In een bedrijfsvideo kun je laten zien wat je bedrijf doet. Maar het is ook een uitstekende manier om de sfeer van een bedrijf weer te geven. Is deze formeel dan spreek je de kijkers met u aan. Wil je graag een informele bedrijfscultuur uitstralen dan is de je-vorm een betere keuze. Let er echter wel op dat je het zakelijk houdt en niet te populair overkomt op de kijkers naar je bedrijfsfilm. Tenzij je een winkel in feestartikelen runt of je je vooral richt op kinderen en jongeren. Ga je een bedrijfsfilm laten maken, bedenk dan vooraf wat je hierin wilt laten zien en hoe lang de film mag duren. Houd er rekening mee dat een te lange video zijn doel voorbijschiet doordat het erg lastig wordt om de aandacht van de kijker vast te houden.

Voor wie ga ik een bedrijfsfilm laten maken?

Een bedrijfsfilm laten maken doen de meeste ondernemers om hun klanten te informeren. Maar je kunt een bedrijfsvideo natuurlijk ook gebruiken als je met je bedrijf op een beurs of congres staat. Daarnaast kan een videoboodschap worden verzonden per e-mail voor B2C en B2B marketing. Het bedrijf stelt zich in de video voor en je vertelt welke diensten of producten het bedrijf levert. Pas de sfeer van de video aan de aard van het bedrijf aan. Een autobedrijf kan prima een bedrijfsfilm laten maken die zich in de garage afspeelt waar auto’s worden gerepareerd en onderhouden. Een notariskantoor stelt zich het beste voor op het kantoor of een geschikte buitenlocatie.

Wie kan voor mij een goede bedrijfsfilm maken?

Tegenwoordig kun je met iedere goede smartphone een filmpje maken. Maar of dit een goede bedrijfsfilm oplevert is maar zeer de vraag. Een ervaren bedrijf zorgt ervoor dat de omstandigheden optimaal zijn en dat de film in de juiste omgeving wordt opgenomen. Oog voor detail is daarbij erg belangrijk. Een bureau waar de vuile koffiekopjes nog op tafel staan in beeld brengen is niet erg professioneel, evenals een buitenopname met overheersend verkeerslawaai op de achtergrond. Als je het niet zelf voor elkaar krijgt om een goede film van je bedrijf te laten maken, besteed het dan uit aan een professional. Vidépro is een bedrijf dat ruime ervaring heeft met het maken van bedrijfsvideo’s. Bij hen kun je een professionele en goed gemonteerde bedrijfsfilm laten maken voor een zeer scherp tarief.

 

Geen reactie's

Geef een reactie