Een eigen huisstijl ontwerpen

Een eigen huisstijl ontwerpen

Waarom is een eigen huisstijl zo belangrijk?

Een eigen huisstijl ontwerp is ontzettend belangrijk voor een bedrijf. Zo behoort een logo bijvoorbeeld tot de huisstijl van een bedrijf. Een huisstijl zorgt ervoor dat klanten je gaan herkennen. Ook raakt een huisstijl uiteindelijk vertrouwd bij de klant. De klant zal dan in het vervolg vaker terugkomen. Denk bijvoorbeeld maar aan de duidelijk huisstijl van de Jumbo. Ook de Albert Heijn en de McDonalds hebben een duidelijke huisstijl. Met een huisstijl kan jij je dus onderscheiden van de rest. Het is dan ook erg belangrijk dat je hier voldoende aandacht aan geeft. Een huisstijl moet professioneel zijn en in één keer lukken. Het is lastig om de huisstijl te veranderen zodra het bedrijf al een tijd bestaat.

Waar moet je op letten bij de huisstijl?

Bij de huisstijl moet je op bepaalde dingen letten. Zo moet de huisstijl goed passen bij het bedrijf. Als professionele advocaat wil je waarschijnlijk geen huisstijl met knalroze kleuren. Dit terwijl het in een andere branche misschien wel weer zou staan. De huisstijl is er om klanten aan te trekken, kies dus echt voor een stijl die bij de doelgroep past. Nog iets om op te letten is de huisstijl van je concurrenten. Zorg ervoor dat jouw huisstijl hier zo min mogelijk op lijkt. Je wilt ervoor zorgen dat jouw klanten het verschil goed kunnen zien. Daarnaast wil je natuurlijk ook niet gebeld worden door de advocaat van de concurrent omdat jouw huisstijl net iets teveel op die van hun lijkt. Een huisstijl ontwerp moet dus echt helemaal uniek zijn. Klanten moeten direct aan de stijl kunnen zien dat ze met jouw bedrijf te maken hebben.

Wat valt er allemaal onder de huisstijl?

Er vallen veel dingen onder de huisstijl van een bedrijf. Het is goed om zoveel mogelijk dingen in je eigen stijl te maken. Zo is de website van je bedrijf bijvoorbeeld een belangrijk onderdeel. Een logo is een must en moet ook op verschillende plekken terug te zien. Bij het kiezen van een huisstijl is het belangrijk om een of meerdere kleuren te kiezen. Zo heeft de winkelketen Jumbo bijvoorbeeld overduidelijk voor de kleur geel gekozen. Dit terwijl de Albert Heijn voor een blauwe huisstijl heeft gekozen. Je weet direct bij welke winkelketen je bent zodra je een van deze winkels binnenloopt of van de buitenkant bekijkt.

Je huisstijl door een ander laten ontwerpen

De huisstijl van je bedrijf is dus erg belangrijk. Als je zelf geen designer bent is het misschien niet zo verstandig om zelf de hele huisstijl van je bedrijf te maken. Bij sommige branches kan je hier nog mee wegkomen, maar verstandig is het niet. Een huisstijl ontwerp kan je het beste laten ontwerpen door een expert. Bij een bedrijf als Whisky Friday kan je hiervoor goed terecht. Bij Whisky Friday hebben ze de vaardigheden en creativiteit om een mooie huisstijl voor je te ontwerpen. Whisky Friday is een online marketing bureau. Ook voor bijvoorbeeld het maken van een goede website kan je dus goed terecht bij dit bedrijf.

Geen reactie's

Geef een reactie