Wat is SSL

Wat is SSL

Wat is SSL precies?

Veiligheid is tegenwoordig erg belangrijk. Op het moment dat bepaalde gegevens op het internet komen, dan komen ze hier nooit meer van af. Dit geldt ook bij het maken van een website. Omdat het maken websites tegenwoordig steeds populairder wordt, ga ik vandaag de volgende vraag beantwoorden: wat is SSL? SSL zorgt voor een sterkere beveiliging. Hierbij gaat het tussen de server van de eigen website en de internetverbinding.

Met SSL certificaten is het mogelijk om ervoor te zorgen dat belangrijke gegevens niet op het internet terecht komen. Denk hierbij bijvoorbeeld aan betalingsgegevens en wachtwoorden. Je wilt natuurlijk niet dat dit openbaar wordt. Dus om een kort antwoord te geven op de vraag: wat is SSL? Een hele belangrijke factor in online veiligheid!
De letterlijke vertaling is secure sockets layer. Hiermee beantwoorden we de vraag wat is SSL nog niet goed genoeg. In het Nederlands staat dit namelijk voor een beveiligde laag, deze laag is geplaatst tussen het internet en e server van je site.

Wat kost zo’n SSL certificaat eigenlijk?

Een SSL certificaat is dus erg belangrijk voor je website. Het is dan echter wel belangrijk om te weten hoe veel dit nou eigenlijk kost. SSL is een geautomatiseerd programma, dit kan standaard voor elke website geregeld worden. Hierdoor kost het erg weinig geld. Er zijn echter ook andere SSL certificaten, denk hierbij aan Extended Validation en Wildcard. Hier is veel minder vraag naar, daardoor zijn de kosten veel hoger. Bij deze varianten moet er veel meer handwerk gedaan worden. Dit zorgt dus automatisch voor meer kosten.

Waarom is SSL zo belangrijk?

Een SSL certificaat brengt de nodige voordelen met zich mee. Zo zorgt het voor extra beveiliging en het programma is erg goed te vertrouwen. Een ander punt dat erg belangrijk is, is dat de Google ranking hierdoor hoger wordt. Google ziet dit als een belangrijk punt, dus als je al met je Google ranking bezig was, dan mag dit zeker niet over het hoofd gezien worden.

Je wilt er natuurlijk voor zorgen dat jou gegevens veilig zijn. Het is dan ook aan te raden om voor het SSL certificaat te kiezen. Bezoekers hebben hierdoor ook meer vertrouwen in je website. Zij weten namelijk zeker dat hun gegevens veilig bij jou zijn. Dus om nog een keer terug te komen op de hoofdvraag: wat is SSL? SSL zorgt ervoor dat gegevens veilig zijn op jouw website. Dit geldt zowel voor de eigen gegevens als voor de gegevens van de bezoeker. Verder zorgt het dus voor een hogere ranking in Google. Kortom, dit certificaat is erg belangrijk.

Geen reactie's

Geef een reactie