Wat is responsive webdesign

Wat is responsive webdesign

Wat is responsive webdesign precies?

Anno 2017 is het als bedrijf bijna raar als je geen website hebt. Bijna alle bedrijven hebben inmiddels een website. Het is echter wel belangrijk om ervoor te zorgen dat de website optimaal werkt. Het optimaal laten functioneren van de website, dat doe je met responsive webdesign. In dit artikel ga ik de volgende vraag beantwoorden: wat is responsive webdesign? Websites moeten er tegenwoordig steeds beter uitzien. Net als in het echte leven is er online ook erg veel concurrentie. Om deze concurrentie de baas te zijn is het belangrijk om ervoor te zorgen dat je website goed werkt.

Het grootste deel van de mensen bekijkt websites tegenwoordig op de mobiele telefoon of op de iPad. Om ervoor te zorgen dat deze mensen de site goed kunnen bekijken, is het belangrijk om responsive webdesign toe te voegen. Maar wat is responsive webdesign nou eigenlijk precies? Deze vorm van webdesign zorgt ervoor dat de site zich aanpast naar de grootte van het scherm. Hierdoor maakt het niet uit waar mensen de site op bekijken. De site zal zich namelijk automatisch aanpassen en dit ziet er dus veel beter uit.

Responsive webdesign is erg belangrijk voor Google

Wat is responsive webdesign nou precies? Hierboven vertelde ik al dat dit ervoor zorgt dat de website zich automatisch aanpast aan de grootte van het scherm. Echter heeft het nog een hele belangrijk taak. Hoog in Google staan is namelijk erg belangrijk. Op het moment dat je dit toepast aan je website, dan zal je ook hoger ranken in Google. Google vindt dit namelijk erg belangrijk en zal je website als beter beoordelen. Dit zorgt er dus voor dat je hoger in Google komt te staan. Dit is natuurlijk erg belangrijk. Het kan wel zo zijn dat je een mooie website hebt, hier heb je echter niks aan als je niet gevonden wordt.

Belangrijk voor de bounce rate

Wat is responsive webdesign nou precies en waar is het nog meer goed voor? Hierboven heb ik er al het nodige over verteld. Ik heb het echter nog niet over de bounce rate gehad. De bounce rate is erg belangrijk voor Google. Dit laat namelijk zien hoe snel mensen wegklikken op je website. Als mensen je site snel wegklikken dan ziet Google dit als een slechte website. Het is dan ook belangrijk om ervoor te zorgen dat je de bounce rate laag houdt. Op het moment dat je responsive webdesign toepast dan zal de bounce rate lager blijven. Mensen klikken minder snel weg, hierdoor zal je dus ook hoger in Google komen te staan.

Geen reactie's

Geef een reactie